LOSLATEN

De meeste bomen hebben hun blaadjes laten vallen. Ze lieten bijna als vanzelf los.
Voor ons mensen is het ook belangrijk om los te kunnen laten. Oude dingen loslaten en meer naar binnen keren. Daar vraagt deze tijd van het jaar om. Terug naar je kern. Loslaten wat je niet meer dient en niet meer nodig hebt.
Ik vind het lastig en worstel er geregeld mee. Oude patronen doorbreken en uit m’n comfortzone gaan is niet iets wat ik effetjes doe. Ik voel dat ik een stapje terug mag doen en m’n gevoelens toe mag laten en toch…waarom doe ik dat dan niet?! Vluchtgedrag? Ik word kwaad op mezelf. Waarom ben ik zo bang voor veranderingen?
Ik worstel ermee dat de laatste van ons drietal het huis uit gaat. We blijven met z’n tweetjes over zoals we ook begonnen zijn. Het is de natuurlijke weg maar oh wat vind ik het moeilijk! Rationeel gedacht is het er de tijd voor maar het voelt niet zo. Waar ben ik bang voor? Daar kan ik hele doemscenario’s op loslaten.
Haha “loslaten” maar dan anders.

En dan kom ik tot het besef dat alles ok is, wat ik ook voel of niet voel. Minder streng zijn voor mezelf en de lat lager leggen. Lief zijn voor mezelf.
Het mag. Ik mag verdrietig zijn, maar ik mag ook zien dat er andere tijden aanbreken die helemaal niet zo verkeerd zijn. Genieten met z’n tweetjes en op z’n tijd met de hele familie. Loslaten, zodat zij ook hun leven verder kunnen opbouwen net zoals wij dat zelf vroeger ook gedaan hebben.
Ik krijg weer ruimte. Ik mag voelen!

Hoe is dat bij jou? Ben jij lief voor jezelf of vlucht je voor je gevoelens? Zit er een weerstand op of is het angst? Waar loop je tegenaan?
Wil je graag dat ik met jou mee kijk waar bij jou de angel zit die eruit mag? Laat het me weten.

Loslaten is er in vele facetten.

En als je dan eenmaal iets los hebt kunnen laten zal je zien dat er weer mooie nieuwe dingen ontstaan.

RUIMTE!!