Mijn naam is Annemieke Geurts. Ik maak deel uit van een fijn gezin. Getrouwd met een lieve man, heb drie kinderen en vier kleinkinderen.

annemieke

Als klein kindje was ik al dikwijls ziek. Naarmate ik ouder werd kreeg ik steeds meer lichamelijke klachten. Ik was vaak moe, geen energie, burn-out-achtige  klachten enz.  Ook had ik een sterk minderwaardigheidscomplex. Net voor mijn veertigste heb ik met sporten mijn meniscus gescheurd. Een operatie volgde. De operatie was geslaagd alleen ik kreeg steeds meer pijn. Ik had posttraumatische dystrofie. Er kwam een rolstoel aan te pas als er wat verder gelopen moest worden. Confronterend en moeilijk te accepteren.

 

In 2012 was ik met mijn man op vakantie in de Marken in Italië. We bezochten een klooster. Alles was hier zo puur! Geen opsmuk. We kwamen terecht in een kelder onder de kerk van het klooster. Er stond alleen een kruis. Ik kwam er niet weg. Stond vastgenageld aan de grond. Op deze plek voelde ik voor het eerst zo’n sterke energie! Ik was overdonderd en wist dat ik hier mee verder wilde.

Ik heb heel veel behandelingen gehad die steeds een beetje de pijn verzachtten. Ik kwam via via terecht bij een energetisch therapeut. Het gebruik van de rolstoel nam af! De therapeut wees mij op High Sensitive Person (HSP). “Ga eens kijken op internet.” Ik was perplex: het ging over mij! In eerste instantie zag ik hier alleen maar de lasten van. Pff. Ik kwam in een burn-out terecht. Toen werd het echt duidelijk voor mijzelf dat ik mijn leven moest veranderen en voor mezelf  mocht gaan kiezen. Ik heb tot twee keer toe mijn baan opgezegd omdat ik merkte dat dit me alleen maar heel veel energie kostte en het me niet bracht wat ik werkelijk nodig had.

In eerste instantie ben ik voetreflextherapie gaan doen. Dat voelde al heel goed.

Twee jaar later heb ik de opleiding tot MEE-therapeut gevolgd en mijn diploma behaald. Deze opleiding heeft op de eerste plaats mijzelf heel veel gebracht. Ik heb een reis mogen maken naar mijn diepste kern en mogen ontdekken wat er voor blokkades waren en vooral waar mijn kracht ligt! Ik heb geleerd dat ik mijn intuïtie mag volgen. Ook ben ik er tijdens deze reis achter gekomen dat veel van mijn lichamelijke klachten een emotionele oorsprong hebben. Confronterend en ook heel waardevol om tot deze ontdekking te komen.

Tijdens de opleiding werd al snel duidelijk dat ik anderen graag in hun eigen reis wil begeleiden. Praktijk Avellana werd geboren.

“Mijn praktijknaam “Avellana” is een deel van de naam van het klooster. Het betekent Hazelaar. In de bomensymboliek blijkt dit van oudsher een heilige struik te zijn. Sleutelwoorden zijn o.a. gids, intuïtie, meditatie, inspiratie, eeuwigheid, kennis en wijsheid, vrede, helderziendheid. Toeval bestaat niet! “

klooster-praktijk-avellana