7 december 2018

Voel jij jezelf goed genoeg?

Hoe mooi zou het zijn als jij jezelf goed genoeg vindt?
Niet meer spiegelt aan anderen en ziet hoe mooi je bent van binnen en van buiten?
Je kwaliteiten ziet. Niet meer alles perfect hoeft te doen. Jezelf waardeert.


Bovenstaande woorden klinken voor iemand met een sterk minderwaardigheidsgevoel ongeloofwaardig in de oren. Zo ook voor mij een tijd terug.
Hoezo ik was goed genoeg? Ik was toch niemand? Welke kwaliteiten had ik dan? Ik heb zelfs weleens gedacht men is beter af zonder mij.
Mezelf lekker omlaag halen. Jaaa!! Daar was ik goed in!
Als ik nu terugkijk zie ik dat ik mezelf en ook mijn dierbaren hiermee veel pijn heb gedaan. Maar als je zo’n laag zelfbeeld hebt zit je gevangen in je eigen gedachtes en overtuigingen.
Met vallen en opstaan en hulp van anderen heb ik geleerd dat ik ook iemand ben, ertoe doe. Dat ik er mag zijn met al mijn positieve en negatieve kanten. Dat mensen ook mij liefhebben en waarderen. Ja, erkenning daar draait het om. En nog steeds wel een beetje.
Ik heb ondervonden dat de lat wat lager leggen ook oké is. Het is een heel proces waar je doorheen gaat met vele worstelingen om te beseffen dat perfect niet bestaat.
En oh wat voelt dat bevrijdend.

Zit jij te worstelen met hetzelfde en wil je hier graag hulp bij? Wil je graag positiever in het leven staan en jezelf waarderen?
Neem dan contact met me op.  Dan kijken we samen wat jij hiervoor nodig hebt.
Het is ook mogelijk om eerst een gratis intakegesprek aan te vragen.

Iedereen, ja ook jij, doet er toe!!